MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Według standardów unijnych, żywność typu light musi być o 30...
fot. nensuria/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

FAKT: Produkty light są mniej kaloryczne

Według standardów unijnych, żywność typu light musi być o 30 proc. mniej kaloryczna niż ich tradycyjne odpowiedniki. Zazwyczaj osiąga się to przez usunięcie części tłuszczu lub cukrów prostych. Dzięki temu zastąpienie żywności tradycyjnej takimi produktami może zmniejszyć całkowitą kaloryczność jadłospisu.

Zobacz również

Podłożył ogień w bloku, po pożarze zmarła jedna z lokatorek. Sąd: to było zabójstwo!

NOWE
Podłożył ogień w bloku, po pożarze zmarła jedna z lokatorek. Sąd: to było zabójstwo!

Podłożył ogień w bloku, po pożarze zmarła jedna z lokatorek. Sąd: to było zabójstwo!

NOWE
Podłożył ogień w bloku, po pożarze zmarła jedna z lokatorek. Sąd: to było zabójstwo!

Polecamy

Pyszne, pożywne i zdrowe. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę

Pyszne, pożywne i zdrowe. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę

Uczniowie i studenci mogą więcej dorobić do renty rodzinnej. Ile?

Uczniowie i studenci mogą więcej dorobić do renty rodzinnej. Ile?

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig